Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

8. osztályosok jelentkezése új kódokra

2020-03-10 11:48:00

Tisztelt Szülők! Tisztelt Általános Iskolai Osztályfőnökök!

A 8. osztályosok középiskolai felvételi eljárásában 2020. március 19-én és 20-án lesz lehetőség új kódokat beírni és a sorrenden módosítani. Ezt technikailag ugyanúgy kell végrehajtani, mint az első jelentkezést, de kérjük, hogy telefonon vagy e-mailben jelezzék nekünk is, hogy mi az új beírt kód!

Fontos szabály, hogy új iskolát már nem lehet beírni, tehát csak a már szereplő iskolákhoz lehet új kódokat rögzíteni. Az tulajdonképpen mellékes, hogy meglévő kódot nem lehet törölni, hiszen valamit nem akarnak, azt rakják a sor végére.

Ismételten szeretném kihangsúlyozni, hogy a véglegesített sorrend az eddig elért pontszámoktól függetlenül „kívánságlista” legyen, mert mindenféle híreszteléssel szemben NEM kerül hátrányba a jelentkező, ha olyan kód van elöl, ahová esélytelen a bejutás, mert a jelentkezéseket Győrben egy számítógépes rendszer szortírozza, s folyamatosan az elért pontok függvényében tölti fel a rendszert. Tehát biztosan nem előzhet meg egy alacsonyabb pontszámú diák egy magasabb pontszámút csak azért, mert az utóbbi előrébb rangsorolt egy kódot.

Ugyanakkor az is fontos, hogy mindenkit csak egy kódra lehet felvenni! Tehát ha valaki bejutott egy kódra (amit legelőrébb rangsorolt), akkor már nem lehet arra hivatkozni, hogy „bejutott volna egy másikra is”. Ezért is fontos, hogy a rangsor kívánságlista legyen! 

Tisztelettel:

Fábián Gábor

igazgató