Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A személyes élmények meggyőzőbbek

2012-02-16 17:03:00

Immár tizenöt éves hagyománya iskolánknak az, hogy megrendezzük végzős diákjainknak azt a fórumot, ahová meghívjuk a nálunk nemrégiben végzett öregdiákjainkat, hogy arról meséljenek, milyen a diákélet a felsőoktatási intézményeikben

 
A szervezőknek ezzel az a célja, hogy végzőseink hiteles előadásban halljanak az egyetemi, főiskolai diákélet valódi mindennapjairól, ugyanis a tájékoztató könyvekből, az Internetről bár megismerhetőek a továbbtanulás feltételei, a választott iskola jellege, maguk a szakok is, de az, hogy hogyan telik egy egyetemista mindennapja, arról csak így értesülhetnek végzőseink. Növendékeink most személyes beszámolók alapján hallhatták, hogy mivel küzdöttek a frissen felvettek az egyetemre kerülés első hónapjaiban, hogyan élték túl az első szemeszterek utáni vizsgákat, és hogyan jöttek később , hogy milyen módszerekkel tanuljanak hatékonyabban. volt hallani, hogy komoly tanulásra biztatták a leendő egyetemistákat, beszámoltak a lehetőségekről, a belföldi és a külföldi ösztöndíjakról, a nyelvtanulás fontosságáról, az építő emberi kapcsolatokról.
 
 
 
Ezúton köszönjük meg az iskolavezetés nevében is, hogy Bertók András, Marx Kinga, Kovács Viktor, Mezei Balázs, Gellai Dávid, Oláh Máté, Dóra Balázs, Balassi Márton és Laki Balázs személyes példájukkal, tapasztalatukkal segítették a végzősöket, jó tanácsokkal látták el őket.
 
A rendezvény igazán nagysikerű volt, a diákok megtöltötték a dísztermünket, nagy volt az érdeklődés, sokan, sokfélét kérdeztek a vendégektől.
 
Külön köszönet Jakus László kollégánknak, aki évről évre házigazdája, szervezője ennek a programnak. 
 
SziE.