Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Az iskolánk lett idén is Pest Megye Legeredményesebb Középiskolája

2012-01-09 12:50:00

Az immáron hagyományosnak tekinthető Sportkarácsony elnevezésű Pest megyei programon december 16-án vehettünk részt, ahol ünnepélyes keretek közt több kategóriában díjazták a megye legeredményesebb fiatal sportolóit, többek között a mi lányainkat és fiainkat is. 

A köszöntőben Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke méltatta az eredményeket és a sport fontosságát

Mindenképpen meg kell említenünk, hogy diákjaink fellépése volt az egyébként is rendkívül igényesen megszervezett program két legüdítőbb színfoltja, amelyek minden résztvevő számára még emlékezetesebbé tehették e rangos eseményt. Először Mráz Benedek igazi atlétikai teljesítménnyel felérő, kalotaszegi legényes szóló néptánca váltott ki vastapsot, majd Matos Rolando marimba-játéka kápráztatta el a közönséget.
 
 
 
A díjazás szempontjából intézményi szinten két kategóriában is érintettek voltunk, és az egyesületi vonalon is több boronkays diák vehetett át elismeréseket.
 
Mivel iskolánk kispályás labdarúgócsapata az előző évben Szentgotthárdon a 2. helyen végzett és idén májusban pedig megnyerte a Pécsen megrendezett országos döntőt, ezzel az eredményével vívhatta ki magának az utánpótlás korú csapatok kategóriájában a II. díjat. A felkészítő edző, Fábián Gábor és két játékosa, Oláh Dániel és Kovács Bence Lázár Vilmostól, a Magyar Lovassport Szövetség elnökétől és Deák Györgytől, a Magyar Diáksport Szövetség elnökétől vehették át a díjat.
 
A Boronkay lett idén is a „Pest Megye Legeredményesebb Középiskolája”. Ezt a kitüntető címet a diákolimpiákon elért, összesített eredményei alapján értük el. E díjat Fábián Gábor igazgató mellett Nagy Péter tanár úr vehette át. Mindenképpen meg kell említeni, hogy Pajor Ferencné tanárnőnek is hatalmas érdemei vannak e siker elérésében, de ezúttal egyéb elfoglaltsága miatt most nem tudott jelen lenni, pedig korábban mindig jelen volt az ünnepeltek között ő is. (Egyébként némi szerénytelenség nélkül, azért halkan érdemes megjegyeznünk, amióta létezik ez a kategória, azóta mindig a Boronkay kapta az I. díjat.) 
Egyúttal szeretnénk gratulálni a váci Árpád Fejedelem Általános iskolának, amely a saját korosztályában a III. díjban részesült.
 
 
További váci érdekeltségű díjazottak:
Speciális Sportágak kategóriában: I. díj a Váci Reménység SE
Speciális Sportoló kategóriában: I. díj Molnár Klaudia és II. díj Kanyó Zsolt
Diáksportoló kategóriában: Bácskai Dominika (Boronkay 11.N) és Kurdi Laura (Boronkay 10.A) vehettek át I. díjat, míg Noé Zsombor (Boronkay 9.P) III. díjat kapott
Utánpótlás korúak kategóriában: Noé Bálint (Boronkay 11.A) lett az I. díjazott
Utánpótlás korú csapatok kategóriában: a VVLSE U19-es csapatát (a játékosok között számos boronkayssal) választották meg a Pest megye legjobbjának, és a csapat legjobbjának választott játékosa, Rácz Márk (Boronkay 12.B) vehette át érte a díjat. Edzőjük, Nyilas Elek is megkapta az „Év Edzője” különdíjat.
 
 
Szívből gratulálunk minden díjazottnak és további sikereket kívánunk nekik!
 
-fg-