Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diákpolgármester-választás - 2018

2018-04-25 07:37:00

A Föld Napja alkalmából Vác Városa újra megrendezte a diákpolgármester-választást. Idén 2018. április 24-én indult versenybe csapatunk Bahil Botond 10.N jelöltünk vezetésével.

Jelöltünk volt Bahil Botond 10.N 

A verseny Főtéren kezdődött a csapatok bevonulásával és a kampány beszédek eléneklésével. 

Ebben az évben hárman jelöltették magukat a diákpolgármesterségre, a mienken kívül megmérette magát még Maglódi Ádám a Királyból, Homonnai Csenge a Madáchból. 

A választás kommunikációs versennyel folytatódott a Városházán, ahol több középiskola is képviseltette magát (Selye, Pikéthy, Keri és a jelöltek középiskolái). A versenyen remek tesztek voltak, a kvízek mellett kreatív feladatokat is meg kellett oldani, például olyanakat, mint papíron kellett megtervezni egy ökoiskolát, Harry Potter szereplőket kellett megjeleníteni jelmezzel, s olyan varázskészséggel kellett felruházni őket, amellyel tenni tudtak a város élhetőbb környezetéért, 15 perc alatt kellett egy kátyúkról szóló dalt megalkotni, kiküldtek embereket ismert váci műemlékekhez, ahonnan a legrövidebb időn belül kellett selfiet küldeniük.

A kvízekben maximális pontszámot szereztünk, a kiadott feladatokban is remekeltünk, így történhetett meg az, hogy a végén mi nyertük meg a kommunikációs versenyt. A diákpolgármesterre való szavazás délután volt, melynek végén, 4 óra körül hirdettek eredményt, a győztes Maglódi Ádám (Király) lett, és alpolgármesternek választották a másik két jelöltet. 

Az újonnan megválasztott diákvezetők már ehéten hivatalosak a Városházára a legközelebbi testületi ülésre, ahol bemutatkoznak és ismertetik programjaikat. 

A verseny idén is baráti hangulatban zajlott, amelynek gyakorlati hozadéka lett, egy közös honlap megalkotására készülnek a résztvevők, amelyen majd a váci középiskolák minden diákja lehetőséget kap arra, hogy naprakészen tájékozodjon a fiatalokat érintő lehetőségekről, programokról.  

A fenti logót terveztük és szlogenünk volt: „Vác up!”


Zentai Noémi felvétele

Garad Kinga fotói