Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Eötvös Collegium országos versenyén dobogós boronkaysok

2011-12-16 07:00:00

Az Eötvös József Országos Tanulmányi Versenyt évek óta különböző tantárgyakból hirdetik meg. Idén két tárgyból, német nyelvből Melts Adrienn, angol nyelvből Minda Judit indultak el. A verseny novemberben kezdődött, a német három fordulóból, az angol két fordulóból állt. A döntő december 3-án volt a patinás Ménesi úti épületben.

 

Az első fordulóban németből nyelvi tesztet kellett kitölteni, a második fordulóban egy esszét kellett Interneten keresztül elküldeni, a döntő szóbeli zsűri előtt zajlott, melyben voltak tanárok és Eötvös kollégisták is. 
 
Második helyezést ért el Adri, jutalomkönyveket kapott és felajánlották a német műhely tanárai a mentorálást, amennyiben az Eötvösre jelentkezik.
 
Juditnak két fordulóból állt a verseny, az első egy ország ismereti teszt volt Angliáról és az USA-ról, a döntő szóbelin egy saját maga által választott könyvről kellett beszélnie, valamint életéről és terveiről. A nyolc döntős közül harmadik helyezett lett.
 
 
A verseny arra volt nagyon , hogy újra felelevenítették tudásukat, hiszen mindketten felsőfokú nyelvvizsgával és emelt szintű érettségivel rendelkeznek. Bepillanthattak a híres Eötvös Collegium műhelyébe, beszimatolhattak annak légkörébe, mely barátságos, nyitott, kedves, befogadó
 
Szilágyi Erzsébet