Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Eredményünk a Futsal Országos Döntőjén – 2020

2020-02-10 11:08:00

Péntektől vasárnapig (február 7–9.) Pécs adott otthont a tanév országos futsal diákolimpiai döntőjének, amelyen az ország tizenkét fináléba jutott tan­intézménye mérte össze erejét. 

Iskolán csapata végül a pontszerző 7. helyen zárt. 407 csapat indult az idén, s a Boronkay az egyetlen iskola, amely az elmúlt négy év mindegyikén a TOP8-ban végzett. 

A srácok nagy lelkesedéssel, de NULLA szerencsefaktorral küzdötték végig a tornát. A dolog érdekessége, hogy egyetlen egy csapattal szemben sem lett negatív a mérlegünk. Gyakorlatilag lefociztuk a pályáról azt a csapatot, aki végül nyert (ellenünk a mérkőzésünk teljes ideje alatt még helyzetbe sem tudtak kerülni, mi meg kihagytunk négy ziccert).

Eredmények időrendi sorrendben:

     Gyöngyös - Boronkay 3:1  
Olyan volt, mint egy rémálom. Mi mindent kihagytunk, az ellenfél pedig helyzetek nélkül rugdosta a gólokat.

    Boronkay - Budapest 3:1
Hoztuk a kötelező győzelmet, de a játék képe alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyerni. Így kicsit izgulnunk kellett a továbbjutásunk miatt, de mivel a Gyöngyös is megverte a Budapestet (3:2), így az meglett.

     Boronkay - Szombathely 1:1
Ahogy már írtam, helyzetbe sem került az egyébként kiválóan képzett, válogatott futsalosokkal felálló csapat. A góljukat egy olyan oldalberúgásból szerezték, ami egy védőnkről úgy pattant a kapunkba, hogy ellenfél a közelében sem volt. Ezt követően ők 5:1-re nyerték az elődöntőt és 3:0-ra a döntőt.

Az is sorsszerű volt ezen a hétvégén, hogy a büntetőpárbajt úgy vesztettük el, hogy az utolsó párban a mi lövésünk kapufáról kipattant, az övék meg be. A felnőtt kor küszöbén lévő srácok közül többen fél órán át sírtak, volt, aki hangosan zokogva. A szombathelyiek meg fél órán át tombolva ünnepeltek, mert ők is érezték (volt olyan szülőjük, aki oda is jött hozzánk, s azt mondta, "Ez volt a döntő!"), most nyerték meg a tornát.

     Boronkay - Dunakeszei 1:1
Az egy dolog, hogy 1:0-nál egy teljesen szabályos gólunkat (még a dunakesziek is megadták) elvette a bíró, s az is igaz, hogy megint helyzet nélkül kaptunk gólt, s mi megint egy halom ziccert hagytunk ki, de megint 1:0-ra veszítettük el a büntetőpárbajt egy olyan csapat ellen, akit az elmúlt 10 meccsből 10-szer vertünk még rendes játékidőkben. 

     Boronkay - Gyöngyös 4:1
Ha már ilyen szerencsétlenek voltunk 4-ből három meccsen is, legalább azt megadta nekünk a sors, hogy visszamérkőzhettünk azzal az egy csapattal, akitől rendes játékidőben kikaptunk. Bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobbak, nem kevéssel. Megjegyzem, itt is 0:1-ről kellett fordítani.

Skulka Botond Gyula, 12.I – a torna gólkirálya

Bármilyen furcsa lehet ezt elhinni, amit egy 7. helyezett csapatról írok, de 30 év rutinjával a hátam mögött bárkinek a szemébe mondva ki merem jelenteni, hogy nem volt nálunk jobb csapat ezen a tornán. Gyakorlatilag egy büntetőpárbajos lövésen múlott, hogy nem lettünk legalább érmesek!

Én személy szerint gratulálok minden srácnak és külön Hevér János kollégának is, aki szerintem mindent elvárhatót megtett a csapat érdekében, talán még többet is.

Fábián Gábor


A résztvevő iskolák:

PTE Deák Ferenc Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium (Pécs), Diósgyőri Gimnázium (Miskolc), Csik Ferenc Ált. Isk. és Gimnázium (Budapest), Szegedi Deák Ferenc Gimnázium (Szeged), Berze Nagy János Gimnázium (Gyöngyös), Boronkay György Műszaki Szakgimnázium (Vác), Radnóti Miklós Gimnázium (Dunakeszi), Bessenyi György Gimnázium (Kisvárda), Garay János Gimnázium (Szekszárd), Herman Ottó Szakgimnázium (Szombathely), Nagy Lajos Gimnázium (Szombathely).

 Fiú futsal Diákolimpia Országos Döntő V-VI. korcsoport, Pécs – Facebook összes fotó 

Fiú futsal Diakolimpia - Facebook oldaláról