Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Közel kétezren futottak a Mikulással

2011-12-10 07:00:00

Ismét sor került december 4-én a város egyik leglátványosabb sporteseményére a Mikulás-futásra. A versenyközpontnak idén is az iskolánk adott helyet, az aulában a szervezők újra kényelmes, átlátható, korszerű regisztrációs pultokkal várták a futókat.

MikulásFutás - Vác - 2011.12.04. - (Feltöltötte: Benedek Balázs)

 

Fut a Vác Mikulás futás tánc - (Feltöltötte: Ka1HUN1)

 

A verseny rendezője és támogatója Vác Város Önkormányzata, védnöke pedig Dr. Beer Miklós megyéspüspök, Fördős Attila polgármester volt. A rendezvényt, mint mindig az Egészséges Ifjúságért Alapítvány, Váci Ifjúsági Sportegyesület, Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány és Bíró György és Barátai rendezték meg.

A futást megelőzően a verseny védnökei mondtak köszöntő beszédet, kiemelve a rendezvény fontosságát városunk életében. A köszöntők után a zömében boronkaysokból álló Drumofon dobcsoport, a Tini-Dance tánccsoport melegítette be a résztvevőket.

Közel kétezren álltak rajthoz. Az indulók között ezúttal is ott volt dr. Beer Miklós püspök úr, Pető Tibor alpolgármestere mellett számos városi képviselő, továbbá igazgatónk, tanáraink és diákjaink közül is igen sokan felhúzták a futócipőt.

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan volt kerekes székes versenyző is a mezőnyben, s akadt olyan is, aki babakocsival, rollerrel vágott neki a távok valamelyikének. Sőt, ezúttal is volt olyan, aki házi kedvencével együtt taposta a kilométereket. A mezőnyt idén is számtalan krampusz, ördög és mikulásjelmezes futó színesítette, sőt... A Familia Gladiatoria egy kisebb légiós csapattal, teljes menetfelszerelésben vágott neki az 5,7 kilométeres távnak!

A célba érkezőket frissítővel várták a rendezők, továbbá a váci Szent Anna Karitász önkéntesei mindenkit megvendégeltek egy szelet zsíros kenyérrel a célvonalnál.

Egy mondattal jellemezve: ezúttal is egy hamisítatlan, élményekkel teli Mikulás-futás részesei lehettek azok, akik e napon kilátogattak a váci Szérűskertbe!

A VácOnline nyomán

 Szilágyi Lajos fotói