Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nagyon nehéz szavakba önteni azt, hogy milyen is volt a 2019-es gólyatábor!

2019-09-05 14:34:00

Több személytől is megkérdeztem hogyan érezte magát, illetve hogy milyen tapasztalatokkal, emlékekkel gazdagodott.

Nekem veterán dökösként visszatérve ugyanakkora élményt nyújtott az idei gólyatábor, mint amikor teljesen a részese lehettem. Úgy terveztem csak egy zsűrizésre nézek be, de az a vidámság és frissesség, ami ebben a két napban mindenkiből árad annyira magával ragadott, hogy végül másnap délelőttig a dökösök nyakán lógtam (és persze segítettem, ahol tudtam).

Hihetetlen hálás vagyok, hogy ennek a csupa szív csapatnak egyszer én is tagja lehettem, - és mai napig úgy érzem, hogy kicsit tagja is vagyok - mert így félig kívülről szemlélve is csodálatos, milyen könnyedén képesek a gólyáknak maradandót alkotni, maguknak pedig a munkából is élményt varázsolni. 

Bérczes Bori, volt dökös szervező és volt boronkays diák


 

Ahogy láttam, az idei tábor több szempontból is sikeres volt. Rengeteg vidám, mosolygós arcot láttam, a gólyák és a szervezők között is, a két nap folyamán. A programok gördülékenyen mentek, az időt szerintem hasznosan töltöttük, mindenki beleadott mindent, hogy egy jó gólyatábort hozzunk össze. Úgy tűnt a gólyák jól érzik magukat, az osztályok végig csapatként működtek, végülis ez a tábor lényege. 

Szirtes Lujzi, a DÖK alelnöke

 


 

Én személy szerint igazán jól éreztem magam, és több dologra is büszke vagyok. Legfőképp az osztályomra, hiszen megnyerték a vetélkedőt. Arra is, hogy sikerült utolsó utáni pillanatban egy, a gólyák elmondása alapján is kimondottan izgalmas bátorságpróbát összehoznunk. És büszke vagyok az egész DÖK-re, hogy szorosan együttműködve egy összességében remek gólyatábort sikerült abszolválnunk. Jövőre ugyanekkor ugyanitt.

Bényei Tamás a DÖK alelnöke

 

 


 

Augusztus 26-án reggel 7 órakor a suli épületét két hónap kellemes csend után újra fiatalok zaja töltötte meg. Az első érkezők a diákönkormányzat szervezői voltak, akik kirobbanó energiával, lelkesedéssel várták a friss boronkaysokat. A megszeppent gólyák az iskola bejárata előtt gyülekeztek, miután mindenki megtalálta a saját osztályát és segítőit, el is kezdődött a bemutatkozás. Először minden gólya megkapta a pólóját, és elmondott néhány fontos ismertető jegyet magáról. Az osztályok délelőtt csapatépítő játékokat játszottak, utána pedig kezdetét vette a fergeteges hangulatú, osztályok közötti vetélkedő. Ezúton is nagyon köszönjük a segítséget, és a közreműködést a Zsűrinek és iskolánk technikai dolgozóinak! A délelőtti programokat egy közös gólyatánc megtanulásával zártuk, ezt követően pedig mindenki elment ebédelni. Délután minden osztály egymást követően kipróbálhatta milyen is amikor fizikailag is csapatként kell együttműködni, sárkányhajózás formájában. Az idő hasznos eltöltése érdekében a segítők által készített kvízeket játszhatták, és az örökmozgók különböző sportolási lehetőségekkel is tölthették idejüket. 

Vacsora után családias hangulatban töltöttük a kora esti órákat a tábortűz körül, énekléssel és beszélgetéssel. A későbbi órákban a kollégium ebédlőjében gyűltek össze a gólyák és a dökös szervezők felügyelete mellett filmet néztek. Ez idő alatt a szervező diákok még egy meglepetéssel is készültek, ahová véletlenszerűen kisebb csoportokban lettek kiválasztva az újak. A bátorságpróbának, mint minden évben, idén is hatalmas sikere volt, azt hiszem, sokaknak lett ez a kedvenc emléke az együtt töltött két napból. Éjfélkor lámpaoltás után a kollégiumban már, csak egy-egy halk neszt lehetett hallani, ahogyan az új élményekről beszámoltak egymásnak a Gólyák. Akik éjjel sokáig fennmaradtak, reggel 6 órakor gyűrött arccal ébredtek, majd a frissítő reggeli tornát kevésbé lendületesen csinálták végig. Miután mindenki kellemesen felfrissült és megreggelizett kezdetét vette az összepakolás és a szobák elhagyása. 10 órakor az egész tábor egyszerűen egy nagy csapatként indult el a strandra ahol a nap további részében fürödtünk, napoztunk, illetve ahol később a táborzárást is megtartottuk. 

Szerintem minden gólyatábor nagyon különleges, és büszkén mondhatom, hogy egy szuper csapattal a szervezés is hatalmas élmény és nagyon sok emlékezetes pillanatot rejt minden perc. 

Angerer Zsófi - DÖK elnök

 


 

Szilágyi Lajos indítható slideshow-ja (Nem vírus, bátran letölthető, indítható!!!)

Hamarosan letölthetőek a fotósaink galériái:

Bíber Botond
Bogdán Anna
Gál Regina
Skorka Eszter
Szilágyi Lajos

Szűcs Nóra