Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Tájékoztatás a Külföldi Nyelvtanulási Programról

2020-02-06 10:05:00

Korábban már olvashattak honlapunkon egy tájékoztatót a 2019/2020-as tanévben megvalósuló, 9. és 11. évfolyamra járó tanulóinkat érintő, nyári ingyenes kéthetes nyelvtanfolyam (Külföldi Nyelvtanulási Program) pályázati felhívásáról.

Előző cikkünk.

Az előzetes iskolai felmérés alapján a csoportos pályázatra jelentkező tanulók (305 fő) számára megtörtént a csoportok kialakítása, a kísérőpedagógusok (nyelvtanárok) felkérése, illetve a célországi nyelviskoláktól a befogadó nyilatkozatok beszerzése. A jelentkező diákokat 10 csoportba osztottuk, erről a diákokat december-január folyamán tájékoztattuk. Ezen az elmúlt két hétben szükség esetén még változtatni lehetett.

A nyelviskolák kiválasztásánál a csoportot kísérő kollégák korábbi tapasztalatai alapján olyan nagy múltú, megbízható iskolákat kerestünk, ahol biztosítva éreztük, hogy tanulóink valóban színvonalas nyelvi programon vehessenek részt. Vannak csoportok, akik családi elhelyezést kértek, vannak, akik kollégiumban lesznek elszállásolva.

Január elején a gyerekek, a csoportvezetők személyes tájékoztatása alkalmával, megismerték a végleges csoportbeosztásukat, a nyelvi kurzus időpontját és helyszínét. A külföldi partnerintézményektől az elmúlt hetek során megkaptuk az utazás megvalósulásához szükséges fogadónyilatkozatokat.

10 csoportban utazhatnak majd diákjaink, egy csoport Németországba, kilenc csoport pedig angol nyelvterületre (Anglia, Írország, Málta). A pályázat benyújtásához szükséges elektronikus felület megnyitását februárra ígéri a Tempus Közalapítvány. Az intézményi pályázat benyújtásához szükségünk lesz még egy Szülői nyilatkozatra, ennek végleges formája azonban még nem áll az iskolák rendelkezésére. A nyomtatványt a pályázati felületen regisztráló diákok tudják majd letölteni, és ezt mindkét szülőnek az iskolában kell aláírnia! Ez a pályázati kiírás egyik szigorú feltétele, Így a személyes bejöveteltől eltekinteni nem tudunk, ezért szíves megértésüket kérjük!

Ekkor szeretnénk az utazással kapcsolatosan szülői értekezletet is tartani.

Addig is látogassák a Tempus Közalapítványnak a Külföldi Nyelvtanulási Programra készített honlapját, ahol minden szükséges tudnivalóhoz hozzájuthatnak (www.knyp.hu)!

Az utazásszervezés nem az iskola, hanem a fenntartó, azaz a Váci Szakképzési Centrum feladata, erről további információnk egyelőre nincs, de az ehhez szükséges, bekért adatokat már továbbítottuk.

Kérjük, szíveskedjenek ellenőrizni, hogy a gyerekek rendelkeznek-e a kiutazáskor is érvényes úti okmánnyal!

Türelmüket és bizalmukat köszönjük! Felmerülő kérdéseiket a szülői értekezleten tudják majd feltenni.

Üdvözlettel:

Dr. Behányi Rita sk. 
(humán területért felelős igazgatóhelyettes)