Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaválasztási kiállítás, hogy jó döntés szülessék

2011-10-24 17:59:00

Az idén is megrendezték október 20-án a Pest megyei pályaválasztási kiállítást Vácott. A rendezvény főként az általános iskolák felső tagozatosait célozta meg, s ezzel a bemutatóval segítve az előttük álló iskolaválasztást, annak ellenére is, hogy azért már sokan nagyon tudatosan keresték fel egy-egy iskola standját.

A szokásokhoz híven idén is láthattuk a Miami tánciskola növendékeinek bemutatóját, a gödöllői Madách tanulói pedig divatbemutatót tartottak a saját készítésű ruhakölteményeikből. Az édes pillanatokról a Floch cukrászda gondoskodott

A váci sportcsarnokban a környékbeli középiskolák mellett a rendőrök, a tűzoltók, a honvédek és a Magyar Vöröskereszt tagjai is képviseltették magukat. Jobbnál jobb feladatokkal tették színesebbé az eseményt: az érdeklődők kipróbálhatták a mesterséges lélegeztetést, a „vadabbak”pedig légpuskát ragadhattak a kezükbe.

Az iskolák különböző módokon próbálták felkelteni a nézelődők érdeklődését: volt aki gyönyörűen megterített asztallal várta a vendégeket, egy másik csapat Suzuki motort szerelt össze, másutt fiatal művészek munkáit csodálhattuk meg.
 
 
 
Természetesen iskolánk is képviseltette magát ezen a rendezvényen. Tanárok és diákok együttesen népszerűsítették az elektronikát, a gépészetet, a programozást, illetve a tavaly indult környezetvédelem-vegyészet szakot, ami már most igen népszerű főként a lányok körében.
A diákok rendkívül elégedettek voltak a pályaválasztási kiállítással: minden kérdésükre választ kaphattak, és közben nem maradtak zene nélkül sem…
 
 
 
Reméljük, megfogadják a rendezvény bevezető szavait: kihasználják az idejüket, és arra vállalkoznak, amit valóban szeretnének, és ez a választásuk egy jól meghozott döntés lesz majd.
 
Tiringer Mercédesz, Szalai Lídia
a Bor-Lap tudósítói