Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A boronkays Bretus Borbála lett a diákpolgármester

2013-06-10 14:44:27

A váci Március 15. téren április 23-án újra megválasztották városunk diákpolgármesterét, aki ezúttal is iskolánk növendékeként viselheti majd egy évig ezt a rangot.

 A fenti kép nagyobb méretben

 
Az iskolák látványos kampányát követően, a szavazás eredményeként újra a Boronkay jelöltje, Bretus Borbála kapott bizalmat. Elképzeléseit a tervek szerint a városi képviselő-testület csütörtöki ülésén fogja ismertetni.
 
A győztes diákpolgármesteri programja: 
 
 
A választás egyébként újra a váci Föld napi (április 22.) rendezvénysorozat egyik epizódja volt. Aznap volt a középiskolások környezetvédelmi vetélkedője is, április 21-én vasárnap került sor a szemétszedéssel és ásványok gyűjtésével színesített Naszály túrára, amelyen ezúttal is nagyon sokan, mintegy félezren vettek részt. A programsorozat zárásaként szerdán az általános iskolások kerékpáros környezetvédelmi versenyére került sor. 
 
h.i.

Kollár Bojána részletes beszámolója az eseményről:

 
Az idő nem volt a legkedvezőbb, a napsütés ellenére hideg volt reggel, de később mintha mégiscsak mellénk állt volna az ég kegyelme, és jó meleg lett. A táncosok mind Boriékhoz mentek és ott készülődtek a megmérettetésre; felkerültek a sminkek és a tollak. Mi a főtéren vártuk őket nagy izgalommal és táblákkal felszerelkezve.
 
Megkezdődtek a bevonulások, s ki-ki a maga iskoláját buzdítva szurkolt. Sok színvonalas produkciót láthattunk és a beszédek is tartalmasak voltak. 
 
Majd elérkezett Bori nagy pillanata is. A boronkays indiánok a közönség nagy rácsodálkozására füstfelhővel a fejük fölött vonultak be. A téren álló szurkoló csapatunk erre rázendített egy hatalmas „borizásra", a nevét zengve, táblákat a magasba emelve bíztattuk táncosainkat, s a jelöltünket. Sokat készültek rá, s meg kell hagyni, nagyon jó is lett a táncunk!
 
A főtéri bevonulások után a városi vetélkedő következett. Az előre beadandó feladatokat már a szorgos diákok jóval előre és igen jó minőségben kivitelezték. Idén is rendkívül vicces és egyúttal elgondolkodtató feladatokat adtak, mint például a trabant és kempingbicikli beszerzése vagy a tavalyinál is elképesztőbb beöltözési ötletek. Ezek teljesítéséhez rengeteg külsős embert kellett mozgósítani, ami elég jól ment nekünk és telefonláncot alkotva a feladatokat kiválóan teljesítettük. 
 
A tesztkitöltős feladatokban Vác város templomainak ismeretét, környezetvédelmi tudásunkat is latba kellett vetni. Voltak persze olyan feladatok, amiben rendesen megizzadtuk, annak ellenére, hogy Uracs András tanár úr is a segítségünkre volt. A vetélkedő végén a Városháza udvarán szendvicset és innivalót kaptunk, s egy szusszanásnyi időt, hogy kipihenjük a napi fáradalmainkat.
 
A szavazás ekkor már javába folyt a főtéren és a Szérűskertben. A tanulók megfogták a talizmánt ábrázoló cédulát és szavaztak, hogy ezzel győzelemre segítsék iskolánk jelöltjét, Borit.
 
Az eredményhirdetésig tartó percek pattanásig feszült izgalomban teltek, de megszületett végre a várva várt eredmény, és ahogy reménykedtünk: Bretus Borbála lett városunk diákpolgármestere!
 
Reméljük Bori kiélvezi majd ezt a címet és sokat tud tenni majd a város diáksága érdekében.