Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A CISCO elismerte a Boronkayban folyó informatikai képzést

2013-09-03 08:50:02
Iskolánk nyolc éve tagja a CISCO hálózati akadémiai közösségének. Szakköri formában folytatunk CISCO CCNA képzést, ahol főleg az informatikus szakokon tanuló diákok mélyíthetik el a hálózatépítés, hálózatkonfigurálás és hálózattervezés terén szerzett ismereteiket egy nemzetközileg elismert online, hálózati tananyag segítségével. 

A Boronkayban e képzésen évente átlagosan húsz diák szerez sikeres vizsgát és és szerez CCNA modul teljesítését igazoló oklevelet. A legtöbbjük a technikusi évfolyam végéig teljesíti mind a négy modult és ezzel jogosulttá válik egy nemzetközi ipari minősítő vizsga kedvezményes letételére. 

Az itt folyó eredményes munkát ismerte el most a CISCO hálózati akadémiai központ. Egyik kollégánk, Orgoványi József 2012-ben végzett munkáját kiváló szakértő oktató címmel jutalmazta. A közelmúltaban iskolánk négy tanára tett sikeres ITE oktatói vizsgát, ezzel egy újabb modul, az ITE tananyag oktatására váltunk jogosulttá. Ez a tananyag szoftveres és hardveres alapismeretek mellett korszerű mobil eszközök kezelésére, konfigurálására és szervízelésére készít fel.

Hujbert István