Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Nagy testvérek újabb sikerei

2013-10-18 00:08:04

A Boronkayba már járt, ill. még ide jár a kilencgyermekes váci Nagy család hat gyermeke: Bogi és Matyi, akik már érettségiztek, Misi, Péter, Zsuzsi és Eszter pedig még itt tanulnak. Mivel a szülők elégedettek a Boronkayval, ezért talán ide járhatnak még egyszer a többiek is: József, Eliza és a jelenleg hatéves Olivér. A sportkedvelő szülők mindegyik gyermeke már idáig is nagyon sok dicsőséget szerzett az iskolánknak, és úgy tűnik, ennek a sornak még messze nincs vége!

Ezért felkértük a borlapos, e témában igazán „bennfentesnek mondható” – és a sportban nem kevésbé sikeres Nagy Zsuzsit, hogy nézzen körbe a család háza táján, és szedje össze, hogy a legutóbbi híradásaink óta milyen eredményeket könyveltek a testvérei. Az erről szóló beszámolóját olvashatják az alábbiakban:
 

Nagy Péter, iskolánk tanulója a 2013-as évet is nagyszerű sport sikerekkel zárja. Igaz, még hátra van egy-két verseny a szezonból, de eddigi idei eredményei is irigylésre méltóak.

 
A fiatal birkózó 2013-as legjobb eredményei a következőek:
- Junior birkózó világbajnokság,                1. hely
- Nemzetközi birkózó verseny, Grúziában, 3. hely
- Világbajnokságon való részvétel, Bulgáriában.
 
Peti komoly edzőtáborokba is jár, mivel a közeljövőben való versenyekre fontos a felkészülés. Nem régiben részt vett a válogatott edzőtáborban Pesten, és a nemzetközi edzőtáborban, Ukrajnában is.
 
Peti keményen edz a következő két nagy versenyre, az orosz nemzetközi bajnokságra, és az olimpiai reménységek versenyére. Célja az első hely!
 
Külön köszönet illeti az ifjú reménység felkészítőit, Nagy Pétert, Losonci Ottót, Cifferszky Ákost és nem utolsó sorban Édesapát is.
 
 
***
 
Nagy Mihály, ugyancsak eredményes birkózó, öccsével, Petivel együtt, ő is teljes mértékben oda szánja magát a birkózósportnak. Az edzéseket rendkívül komolyan veszi, az akadályokat legyűri, hogy aztán learathassa a babérokat.
 
 
 
Misi 2013-as legjobb eredménye egy világbajnoki cím strandbirkózásból, amit Marokkóban szerzett meg. Ezt kiegészíti egy nemzetközi birkózó versenyen elért 3. helyezés is, és egy Európa-bajnokságon való részvétel.
 
Misi teljes beleadással készült a birkózó világbajnokságra, ahova már Peti is kijutott. Azonban a két válogatott edzőtáborban sajnos elég komoly sérülés érte, elszakadt egy boka szalagja, aminek következtében az oly nagyon áhított versenyre nem tudott elmenni. 
 
Igaz, a 2013-as világbajnokságot ki kellett hagynia, de ez nem állítja meg célja elérésében, ugyanis tervei közt szerepel egy Csapat Magyar bajnokság.
 
Egyelőre még a bokáját erősíti és tornáztatja, de az ő eltökélt céljai szerint, és a mi reményeink szerint is eljön még az a pillanat, amikor a dobogóra állhat, és nyakába akasztják az olimpiai aranyérmet!
 
Nála is külön köszönet illeti felkészítőit: Nagy Pétert, Dencsik Istvánt, Cifferszky Ákost és természetesen Édesapját is.
 
*** 
Nagy Boglárka, immár iskolánk öregdiákjaként, ezúttal történetesen már nem a sport területén ad majd hírt magáról, hanem 21-én lesz egy képzőművészeti kiállítása az egyik rózsadombi kiállító teremben. 
 
Nagy Zsuzsanna