Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkay Matematika Levelező Szakkör általános iskolások részére 2013-2014 tanév

2013-09-18 10:35:03
Tisztelt Kollégák! Kedves Diákok!
Idén ismét meghirdetésre kerül a Boronkay Matematika Levelező Szakkör. Kérjük a Tisztelt kollégákat, hogyhívják fel érdeklődő diákjaik figyelmét erre a szakköre!
 
 
A szakkör céljai:
 
A matematika iránt érdeklődő tehetséges diákoknak lehetőséget teremteni, hogy rendszeres munkával elmélyítsék matematikai ismereteiket.
A rendszeres munka nyomán elérni, hogy a diákok megtapasztalhassák, hogy egy matematikai probléma megoldása nem csak fárasztó munka, hanem élményszerzés is lehet.
Az általános iskolai törzsanyagon túl a matematika egy-két további területére is látogatást tenni.
Az általános iskolákban tanító kollégáink számára segítséget adni a szakkörök anyagának megtervezésében.
A szakköri foglalkozás végén egy olyan matematika verseny, melyen a szakkörön résztvevők közül a legjobban szereplők kapnak meghívást.
 
Tudnivalók a részvétel feltételeiről és a szakkör lebonyolításáról:
 
A szakkörön részt vehet minden felső tagozatos diák az évfolyamának megfelelő kategóriában. (5, 6, 7, 8)
Az 5.-6. és a 7.-8. évfolyam ugyanazokat a feladatlapokat kapja, de értékelésük külön történik.
A nevezés feltétele a nevezési lap pontos kitöltése, valamint az 1500 Ft-os részvételi díj befizetése. (A pénzt kérjük, hogy a nevezéssel egyidejűleg küldjék el. Ezt személyesen, postai úton, ill átutalással is megtehetik. Átutalásnál a számlaszám: OTP Bank 11713005-29904439 Amplitudo Bt. Megjegyzés rovatba tüntessék fel a feladót, ill. a célt. „levelező szakkör”)
A tanév folyamán 5 alkalommal küldünk havonta feladatsorokat. Az első feladatsor október 17-étől lesz elérhető iskolánk honlapján.
A feladatsorok felépítésekor követjük a hagyományokat, így először kidolgozott mintapéldák után gyakorlófeladatok következnek, és végül jönnek a kitűzött feladatok. (A mintapéldák és a gyakorlófeladatok lehetnek szakköri anyagok, vagy órán feldolgozott szorgalmi feladatok, a kitűzött feladatok egyéni kidolgozást igényelnek.) Beküldeni csak a kitűzött feladatokat kell postai úton.
A levelezős szakkörön beküldött dolgozatokat javítjuk és értékeljük. Ennek nyomon követése iskolánk honlapján keresztül történhet. (http://boronkay.hu)
Az 5 fordulóban szerzett összpontszám alapján a legjobbakat áprilisban meghívjuk egy versenyre, melyet az iskolánkban rendezünk. Az ott elért eredmények alapján a győztesek értékes díjakat nyerhetnek.
A diákok az iskoláikban jelentkezhetnek a tanáraikon keresztül. (Külön nevezni csak akkor lehet, ha valakinek az iskolájában nem gyűjtik össze a megoldásokat.)
A kollégákat kérjük, hogy az iskolájukban gyűjtsék össze a nevezéseket és postázzák az iskolánk címére. (2600 Vác, Németh László út 4-6). A levélre kérjük ráírni, hogy „Matematika Levelező Szakkör”. (A későbbiekben ugyanilyen módon kérjük a versenydolgozatok postázását.)
Kérünk továbbá minden iskolát, hogy adják meg a kapcsolattartójuk elérhetőségét is. (e-mail, és/vagy telefonszám)
 
Remélem, hogy levelünk felkeltette érdeklődésüket és találkozhatunk diákjaikkal a szakkör résztvevői között!
 
Tisztelettel:
 
Cs. Nagy András
a Boronkay György MKI és G, matematika munkaközösségének vezetője
 

Iskola:

Cím:  Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium
          2600 Vác, Németh László u. 4-6.
Tel.:   06/27 317 077
e-mail: boronkay@boronkay.vac.hu
web: http://boronkay.hu
 
Cs. Nagy András
Tel:      06/30 529 20 12
e-mail  csnagy.andras@freemail.hu
 
Jelentkezési lap letöltése: 
Kiírás letöltése: