Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Csúcstalálkozón a boronkaysok

2013-10-17 21:02:58

Szigeti Ágota tanárnő vezetésével négy diákunk (Kiss Katalin 10.n, Rákóczi Réka 10.n, Simon Péter 12.g, Szabó Ábel 14.w) részvételével 2013. október 16-án, mint vidéki iskola képviselői a Parlamentben jártunk az AmCham Nyelvi Nagykövet Csúcstalálkozó elnevezésű programon.

 

A nyelvi nagykövetek már három éve járják az országot, az idegen nyelvek tanulásának fontosságát hirdetve. Ennek az összegzése volt a csúcstalálkozó, ahol további inspiráló beszédeket hallhattunk, többek között Benedek Tibortól is, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányától. Utána kiscsoportos beszélgetésekben vitattuk meg a nyelvtanulás nehézségeit, osztottuk meg tapasztalatainkat, tanulási módszereinket. Végül a program egy kis állófogadással és parlamenti körbevezetéssel zárult. 

A konferencián elhangzott, hogy a Magyarországon az idegen nyelvet beszélők arányszáma az uniós átlaghoz képest feltűnően alacsony. Így én is csak buzdítani tudok mindenkit, hogy tanuljon, mert ahogy a rendezvény mottója mondja „Aki nem ismer idegen nyelveket, mit sem tud a magáéról.”
 
Szabó Ábel 14.w