Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Magas nyerési arány az NFTÖ-23 pályázaton

2024-02-13 11:28:00

Ismét érdemes volt pályázatot benyújtani tanulóinknak a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Iskolánkból már hatodik éve többen is próbálnak tehetségterületükhöz tartozó eszközökre, képzésekre pályázati forrásból támogatást szerezni.



A tanévben ősszel hívtam fel a diákok figyelmét egy 3 órás tájékoztató és pályázati felület bemutató keretében a Nemzeti Tehetség Program Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj programra. A 19 résztvevő megismerhette a pályázat adta lehetőségeket, valamint az EPER felületre való regisztrációt és felület kitöltésének minden lépését végrehajtottuk.

13 tanuló érzett magában annyi bátorságot, hogy pályázatát megírja. Többek között, szerszámos kocsira, 3D nyomtatóra, fizikai mérőeszközökre, tanulmányútra, kerékpárra, lézergravírozóra, esztergagépre, laptopra, robotikai eszközökre nyújtották be támogatási igényüket összesen 8.685.000 Ft értékben.

Decemberben kilencen örülhettek az eredményhirdetéskor, hiszen pályázatuk rész- vagy teljes mértékű támogatást kapott. A számláikra még karácsony előtt megérkezett az összeg, mely összesen 5.782.000 Ft volt.


Gratulálok a nyertes pályázóknak, akiknek váljon épülésükre az elnyert eszköz, tanulmányút! Bíztatom azokat, akik most nem nyertek, hogy ne keseredjenek el, ne adják fel, jövőre próbálják meg újra, mert az esély a nyerésre csak akkor van meg, ha van beadott pályázat.


Vác, 2024. január 4.
Gergely Zsolt mérnöktanár