Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Multikulti délután

2013-03-31 18:34:55

Idén március 21-én rendeztük meg a multikulti délutánt, ahol a német, spanyol és francia nyelvet tanuló diákok csoportjai szórakoztatták a szép számban megjelent közönséget. Ez a rendezvény tavaly már nagy sikert aratott a második idegen nyelvet tanuló diákság és tanáraik körében. Idén kevesebb műsorszámmal, de a tavalyihoz hasonló jókedvvel és lelkesedéssel telt el a program.

 

 
Elsőként a 9. D osztály kezdő németes csoportja mutatott be egy kávéházi jelenetet. Annak ellenére, hogy a német nyelvet mindössze fél éve tanulják, hibátlan nyelvi produkciót láthattunk: Mauterer Zsuzsanna tanítványai fejből adták elő a teljes szöveget.
 
Ezt követően a 11.AN és 12. G franciás csoportjának kisfilmjét vetítették le: miért is érdemes ma franciául tanulni. Reméljük, sok embert sikerült arról meggyőzni, hogy érdemes!
 
 
A 11. GP osztályok németes csoportja egy kedves krokodilos gyermekdallal, lufikkal és hihetetlenül jó előadói stílussal, kiváló zenei érzékkel örvendeztette meg a közönséget.
 
 
Ezután ismét egy kávéházi jelenetbe csöppentünk a 11. AN és 12. G spanyolosainak előadásával. Különféle spanyol és latin-amerikai étel- és italkülönlegességeket mutattak be; a közönség csak azt sajnálta, hogy nem kóstolhattuk meg mindet. Viszont számos érdekességet hallhattunk a spanyol gasztronómia vonatkozásában. A jelenetet igazi latin-amerikai bulihangulat zárta gitárosokkal, vérpezsdítő zenével és mozgással.
 
A 9. D osztály haladó németes csoportja egy kisfilmet készített arról, hogyan zajlik egy németóra az iskolában. (Szegény tanerők!:)
 
 
Végül a 11. GP spanyolosai pörgették fel a hangulatot a Las Ketchup's Ketchup Song című számával. A legnagyobb tetszést ez a műsorszám aratta, így ők nyerték el a rendezvény meglepetéstortáját.
 
A műsorszámok után az ebédlőben pillanatok alatt elfogyott a sok finomság és a torta is, amelyért külön köszönetet mondunk a Floch Cukrászdának.
 
További köszönet illeti az előadó diákokat munkájukért, lelkesedésükért, és az őt segítő tanárokat is, akik nélkül a produkciók nem jöhettek volna létre: dr. Behányi Rita, Ferenczi Adrienn, Gergelyi Katalin, Mauterer Zsuzsanna és Juhász Erzsébet.
 
Folytatás jövőre!
 
Trieb Veronika