Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Rajt-cél győzelemmel Kis Tibor győzött a Váci Sulis Gokart Kupán

2012-06-04 10:36:00

A váci sulik aszfaltszaggató gokartversenyén 2012. április 6-án Kis Tibor boronkays diákunk állhatott a dobogó legmagasabb fokán

A Gokart Sport Vác megkereste márciusban a váci középiskolák igazgatóit, hogy hirdessenek meg intézményeikben egy középiskolások között megrendezendő gokartversenyt. Boronkayban Fábián Gábor igazgató úr vette kézbe a versenyre való felkészülés irányítását, amely úgy tűnik, szép eredménnyel is járt. Más iskolákban volt, hogy a lelkes diákoknak köszönhetően minden tanári támogatás nélkül állt össze egy-egy kiváló együttes. A Mezőgazdasági, Közgazdasági és a Selye a regisztrációk ellenére a versenyt kihagyta, de végül is a Boronkayin kívül még pályára lépett a Madách Imre Gimnázium, a Király Endre, a Piarista, a Kereskedelmi Iskola csapata.

A versenyt megelőzően egy-egy időmérő futam erejéig iskolánként ültek gokartba a regisztrált versenyzők
 
A rajtsorrend végül így alakult:
KIS TIBOR - Boronkay (27.862)
NIKOLICS LÁSZLÓ - Madách (28.116)
BIRTALAN RÓBERT - Király (29.309)
SZENTEH LEVENTE - Kereskedelmi (29.848)
KOVÁCS BENCE - Piarista (30.941)
 
Érdemes megemlíteni, hogy a boronkaysok minden versenyzője 27-28 mp-en belüli időt ment, ami nagyszerű csapatmunkát is bizonyít és persze sok gyakorlást sejtet! Az elsőt, a versenybe kerülő Kis Tibort és a 7. Fábián Gábort mindössze 1,1 mp választotta el egymástól!
 
A versenynapon szemerkélő eső fogadta a gokartosokat. Az első rajt után három körrel az egyik jármű váratlan gyengélkedése miatt a szervezők megállították a versenyt. Egy új gokart és egy újabb rajtkockára állás után a szurkolók hangja is megjött, ami igen ösztönzőleg hatott a versenyzőkre. A szemerkélő eső ellenére rendkívüli higgadtsággal és profizmussal hajszolták egymást a gokartosok. A végén a Boronkay és Madách csatája zajlott az első helyért, ami egy ideig már-már megszűnni látszott, amikor Kis Tibi utolérte az első lekörözöttet és Nikolics Laci így felzárkózhatott . A győzelmet viszont már nem tudta elvenni tőle, Tibor a kockás zászlóig beszáguldott, és ezen túl a váci Gokart Bajnokok dicsőség lajstromába
 
 
A verseny végére a rajtsorrend végül is az utolsó két helyen változott csak:
KIS TIBOR - Boronkay
NIKOLICS LÁSZLÓ - Madách
BIRTALAN RÓBERT - Király
KOVÁCS BENCE - Piarista
SZENTEH LEVENTE - Kereskedelmi
 
A bajnoki kupa mellé Kis Tibor még a cégek ajándékait is átvehette, egy sportos SH+ napszemüveget és egy 10 alkalomról szóló gokartbérletet.  
 
 
 
 
Mind a verseny szervezői, a GokartVác csapata, mind a résztvevők úgy értékelték, hogy ez egy kiváló versenyen volt, ahol versenyzők és a szurkolók egyaránt nagyon jól érezték magukat!
 
A gokartversenyen iskolánkból a következő diákok vettek részt:
Apró Richárd
Kis Tibor
Szafián Márton
Fábián Gábor
Grunda Dávid
Szegvári Dávid
Velenczei Ádám
 
a gokartvac.hu nyomán
(az eredeti cikk itt található)

 További képek a versenyről (Bodonyi Boglárka és Szabó Ábel fotói)