Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Újabb focisikerünk

2012-12-17 06:18:10

 

Iskolánk igazgatója által vezetett futsal csapatunk a tavalyihoz hasonló módon, de ha lehet, még nagyobb fölénnyel nyerte meg a Vácon 2012. december 14-én megrendezett Pest megyei diákolimpiai döntőt, s ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a 2013. január 26-27-én ismét Vácon megtartandó országos döntőn.
 

Eredmények:

 
I. forduló:
a tavalyi győzelem miatt ki lettünk emelve, így ezen mi nem szerepeltünk
 
II. forduló (11.26. Cegléd):
Boronkay – Monor, József A. Gimnázium     6:1
Boronkay – Pilisvörösvár, Friedrich Gimn.    5:0
Boronkay – Cegléd, Kossuth Gimnázium     2:1
 
III. forduló (DÖNTŐ, 12.14.  Vác):
Boronkay – Vác, Király E. Szki. és Szakisk.  7:1
Boronkay – Vác, Madách I. Gimnázium        3:0
Boronkay – Vác, Piarista Gimnázium            7:1
 
 
 
A sportág Pest megyei történetében most fordult először elő az, hogy kizárólag váci csapatok kerültek a döntőbe, amihez ezúton is gratulálunk a többi iskolának, hiszen ehhez a megelőző két fordulón és másik 18 csapaton kellett átverekedniük magukat. Mivel Vácon lesz az országos döntő, jó eséllyel részt vehet majd rajta a végül második helyezett Madách, de még akár a harmadik helyezett Király is, feltéve ha lesznek visszalépők az ország más részeiből. 
 
 
Döntőn szereplő játékosaink voltak:
Rácz Márk (cs.k.), Króner Martin, Papp Kristóf, Kiss Máté, Kelemen Patrik, Fábián Gábor, Szijártó Gergő, Horváth Péter, Helembai Henrik, Kovács Márk, Vásárhelyi Zoltán, Nagy Bence, Pápai Dániel.
 
Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a siker eléréséhez szükség volt a többiekre is, akik tagjai az iskolai keretnek: Hévizi Péter, Számpor Erik, Gere Márton, Urbán Norbert, Potóczki Zsolt.